Bezienswaardigheden in en rond Calpe

     - Wat kan je zoal doen en bezichtigen tijdens je vakantie in Calpe.

- Calpe is bekend voor zijn gezellig  en aangenaam vertoeven met zijn prachtige wandeldijk met vele winkeltjes en restaurants.Ook het oude stadsgedeelte is best aangenaam en u vind er vele grote winkels,bars, en restaurants.

- U kan er ook met een toeristentreintje, dat dagelijks rond rijd, een bezoekje brengen zowel door het oude als het nieuwe stadsgedeelte van Calpe.

- Vooreerst is er de befaamde rots de  PENON IFACH genaamd waar je een bezoekje kan brengen aan het vogelreservaat rond de IFACH waardat tientallen verschillende vogelsoorten zich thuis voelen.

- Voor de sportievelingen onder u, deze kunnen zelfs de rots  beklimmen tot boven op de top, die meer dan 300 meter hoog is.Vanaf deze hoogte heb je een prachtig uitzicht op de baai en de stad van Calpe.

- Als je het liever wat rustiger houd kan je een ritje maken naar het pitoreske kasteelstadje GUADALEST een klein bergdorpje met leuke winkeltjes en verschillende museums en een prachtig uitzicht. Het is echt een vermakejijke rit om er te komen.

- Ook kan je met de auto deze daguitstap combineren met een bezoek aan de bekende watervallen bij ALGAR in Callosa dit op slechts 11 km van Calpe. Hier kan je duiken in en baden in de zoetwaterzwembaden. De toegangsprijs bedraagd 5 € voor volwassenen en 2 € voor kinderen.

- Voor degene onder u die graag van oldtimers houden is er ook een fiets en moto museum in GUADALEST, het grootste van Europa en best de moeite waard voor een bezoekje in combinatie met een gezellig dagtripje.Naast het museum is er ook een winkeltje waar u ook de  streekproducten kan kopen zoals, lekkere huisgemaakte porto en zelf gemaakte streekprodukten. In het naast gelegen restaurant kunt u lekkere gerechten proeven allemaal  klaargemaakt op de grill.

- Natuurlijk niet te vergeten voor de sportievelingen die graag fietsen,hier zijn de  mooiste fietsroutes langs de Costa Blanca waardat ge het hele jaar door naar believen kunt fietsen langs de zee en de bergen.

- Het is hier dan ook de geliefkoosde plaats voor de beste profwielrenners van de hele wereld, die hier tijdens de wintermaanden hun voorbreiding doen om elk jaar in goede conditie aan het nieuwe wielerseizoen te beginnen.

- Voor degene die graag wel eens wat meer willen zien is op enkele kilometers van de vakantiewoning ook het gezellige stadje ALTEA de moeite waard om eens te gaan bezoeken,zoals de vele pitoreske restaurants,  bars en winkeltjes in de kleine smalle steegjes boven aan de top op  het kerkplein met een adembenemend zicht op de middelandse zee en de haven.

- Ook de bekende stad BENIDORM is maar enkele kilometers verwijderd van Calpe en deze is gemakkkelijk te bereiken met de auto,of zelfs als uitstap met de boot die dagelijks vertrekt vanuit de haven van Calpe. Het bekende pret en attractiepark TERRA MITICA is er ook vlakbij en een aanrader voor iedereen.

- U kan ook vanuit de haven van Calpe  een plezierige boottocht maken  op zee  aan boord van een catamaran.

- De dagelijkse aankomsten van de vissersboten in de haven van Calpe , en daaraan gekoppeld, een bezoekje aan de bijgelegen vismijn loont ook wel eens de moeite om te doen.

- In de vakantiewoning is er  ook een map aanwezig met alle toeristische info en van de talrijke mogelijkheden die er zijn voor een aangenaam  verblijf  zoals: telefoonnummers,streekkaarten,restaurants,uitstapjes,bars,enz...  van de belangrijkste bezienswaardigheden in en rond Calpe.

- Wij wensen U een aangenaam verblijf in onze vakantiewoning Casa Roja.

- Zijn er opmerkingen of andere voorstellen, laat het ons gerust weten, wij zullen onze site aanpassen naar jullie voorkeuren en behoeften.